2018-02-24 14:36:21• hírek • Bede Emőke

Tűzoltóinknak mondott köszönetet a földgázkút tulajdonosa

A Serinus Energy lengyel cég közleményben köszönte meg a tűzoltók bátorságát és kitartását, melyről a földgázkút mellett eltöltött húsz napban adtak tanúbizonyságot.

A vállalat nevében Alexandra Damascan tolmácsolta az üzenetet, aki a Serinus romániai leányvállalatának elnöke. Levelében a Romániai Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség mellett a szatmári tűzoltóságnak is háláját és nagyrabecsülését fejezte ki.
 

„A román tűzoltók újra bebizonyították, hogy legyőzhetetlenek, megállíthatatlanok, akik mindig készek áldozatot hozni a lakosság biztonságának érdekében. Köszönet és őszinte elismerés illet minden tűzoltót, aki részt vett a nagymajtényi esetben. Köszönjuk a családtagjaiknak is, akik végig mellettük voltak és támogatták őket. Lehet, hogy a tűzoltóknak ez csak egy újabb bevetés volt, de mi sosem felejtkezünk meg róluk, neveiket imáinkba foglaljuk” –áll az üzenetben.
 

A Moftin 1001 jelzéssel ellátott földgázkútnál december 18-án csaptak fel először a lángok egy váratlan szivárgás miatt. A lánglovagok összefogásának és a kanadai szakemberek tapasztalatának köszönhetően egy húsz napos küzdelem után sikerült végleg megfékezni a lángokat. A meghibásodás okának kiderítésére a Serinus egy elismert céget kért fel, ám hogy addig se heverjen parlagon a terület, már kérelmezték is egy újabb kút felállításának engedélyét. A tervek szerint az új kút néhány száz méternyire lesz a régitől, és a cég mihamarabb szeretné megkezdeni a földgáz kitermelését.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: